Ilomäen tila | Mökkeilyä ja maatilaelämyksiä | Seinäjoki

Ilomäen tila

Ilomäki ja Ilomäet

Ilomäen tila on aito pieni maatila, jolla viljellään viljaa kuten ohraa ja kauraa sekä kuivaaheinää tilan kotieläimille. Myös metsänhoitotyöt kuuluvat tilan arkeen. Tila on ollut samalla suvulla vuodesta 1827 lähtien ja sitä viljellään jo kuudennessa polvessa. Nykyään maanviljelyn rinnalle on noussut yhä tärkeämpänä maatilamatkailu. Se alkoi vuonna 1999 ja on sittemmin laajentunut: nyt maatilalta löytyy seitsemän erilaista itse rakennettua mökkiä, kahdeksas mökki sijaitsee Kalajärven matkailukeskuksella.

Ilomäen maatilan vanha kuva vuodelta 1967
Ilomäen maatila vuonna 1967

Isäntäväki on tavallinen perhe, joka asuu itsekin maatilalla. Nykyisenä isäntäparina toimii Merja ja Jarmo Ilomäki. Apuna maatilamatkailun arjessa on myös vanhempi isäntäpari Päivi ja Reijo Ilomäki, sekä kesän ajan kesätyöntekijä Helena Larilahti. Täältä löydät jutun tilanväestä Maatilamatkailu Ilomäki 20 vuotta

Ilomäen-perhe-Maatilamatkailu-Ilomäki-Seinäjoki
Ilomäen isäntäväki


Ilomäet hakevat säännöllisesti oppia matkailualan uusista tuulista erilaisista koulutuksista ja opintomatkoilta ulkomaita myöden. Tilanväeltä löytyy voimassa olevat Ensiapu EA1-kortti, Matkailualan turvallisuuspassi sekä Hygieniapassi. Maatilamatkailu Ilomäki on jäsenyrityksenä sekä Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:ssä että Seinäjoen Matkailuyrittäjät ry:ssä.

Maatilamatkailu Ilomäki