Ilomäen tila

Ilomäki ja Ilomäet

Ilomäki tarjoaa vierailleen maatilamajoituksen ohessa aitoja elämyksiä, maatilan arkea ja lakeuksien rauhaa pienessä Peräseinäjoen kylässä Seinäjoella. Matkailijat ovat maatilalla odotettuja vieraita ja tervetulleita seuraamaan tilan elämää arkisine puuhineen. Vierailu Ilomäellä tuo mieleen nostalgisia muistoja maalta, ehkä omasta mummolasta: heinän tuoksua, kotieläinten silittelyä ja yhteisiä hetkiä arkiaskareiden parissa. Monet vanhemmat haluavat välittää näitä lämminhenkisiä kokemuksia myös omille lapsilleen.

Ilomäen tila on aito pieni maatila, jolla viljellään viljaa kuten ohraa ja kauraa sekä kuivaaheinää tilan kotieläimille. Tila on ollut samalla suvulla vuodesta 1827 lähtien ja sitä viljellään jo kuudennessa polvessa. Nykyään maanviljelyn rinnalle on noussut yhä tärkeämpänä maatilamatkailu. Se alkoi vuonna 1999 ja on sittemmin laajentunut: nyt tilalta löytyy seitsemän erilaista itse rakennettua mökkiä, joihin jokaiseen mahtuu 2– 9 henkeä. Lisäksi Kalajärven matkailukeskuksella noin 6 kilometrin päässä on vuokrattavissa kuuden hengen huvila.


Ilomäen isäntäväki on tavallinen perhe, joka asuu itsekin maatilalla. Nykyisenä isäntäparina toimii Merja ja Jarmo Ilomäki pienen tyttärensä Mantan kanssa. Apuna maatilamatkailun arjessa on myös vanhempi isäntäpari Päivi ja Reijo Ilomäki, sekä kesän ajan kesätyöntekijä Helena Larilahti.

Täältä löydät jutun tilanväestä Maatilamatkailu Ilomäki 20 vuotta

Maatilamatkailu Ilomäki