Siirry sisältöön

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilavierailun kohokohdista. Tilalla on oman väen rakkaina lemmikkeinä ja samalla kävijöiden iloksi hevosia, lampaita, pupuja, kissoja ja koira. Kotieläimet ovat päivittäin Ilomäen maatilan pihamaalla majoittujien nähtävissä. Majoitustoiminnan lisäksi järjestämme satunnaisesti myös ennalta varattavia maatilavierailuja ryhmille. Perinteistä kotieläinpihatoimintaa tilallamme ei ole

Hepat

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 15-vuotias lämminverinen hevonen, jolla on takanaan raviura. Emppu on maatilan kaunis lady, joka on kiltti hoitaa.

Eino-Boo on seitsemänvuotias pikkuinen risteytysponiruuna. Kesäisin kärryajelut kuuluvat Einon harrastuksiin. 

Puput

Maatilalla omassa puputalossaan asustaa kolme kääpiökania. Uteliaat ja touhukkaat Apila ja Tupuna sekä pörröinen Hilla. Puput ovat taatusti mielissään, jos tarjoat niille voikukanlehtiä.

Lampaat

Tiku, Taku ja Susu-Unikko ovat suomenlampaita, suomalaista alkuperäistä lammasrotua. Rapsutuksia ja haleja rakastavat iloiset lammastytöt hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku, Taku ja Susu ovat mestareita siinä!

Kissat

Maatilalla asustaa neljä leikattua hiirikissaa; Onni, Paavo, Nekku ja Ninja. Helpoiten pihamaalla näkee pienen keltaraitaisen Onnin ja grillauksesta tykkäävän pitkäkarvaisen Paavon. Mustavalkoinen Nekku käy usein tervehtimässä vieraita, mutta savunharmaasta arasta Ninjasta vieraat näkevät yleensä vain vilauksen.

Koira

Siru on iloinen ja vauhdikas belgianpaimenkoiranpentu, joka aikoo isona olla taitava rallytoko-harrastaja.