Siirry sisältöön

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilamajoituksen kohokohdista. Tilalla on oman väen rakkaina lemmikkeinä ja samalla kävijöiden iloksi hevosia, lampaita, pupuja, kanoja, kissoja ja koiria. Kotieläimet asustavat Ilomäen maatilan pihapiirissä ja ovat siten läsnä vieraidemme lomanvietossa. Majoitustoiminnan lisäksi järjestämme satunnaisesti maatilavierailuja ryhmille, vierailut varattava aina etukäteen. Perinteistä kotieläinpihatoimintaa tilallamme ei ole

Hepat

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 16-vuotias lämminverinen hevonen, jolla on takanaan raviura.

Eino-Boo on seitsemänvuotias pikkuinen risteytysponiruuna.

Puput

Maatilalla omassa puputalossaan asustaa kolme kääpiökania. Uteliaat ja touhukkaat Apila ja Tupuna sekä pörröinen Hilla. Puput ovat taatusti mielissään, jos tarjoat niille voikukanlehtiä.

Lampaat

Tiku, Taku ja Susu-Unikko ovat suomenlampaita, suomalaista alkuperäistä lammasrotua. Rapsutuksia ja haleja rakastavat iloiset lammastytöt hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku, Taku ja Susu ovat mestareita siinä!

Kanat

Kesäkuussa 2023 Ilomäelle on kuoriutunut kananpoikaset Muffini, Torttu ja Limppu sekä kukonpoikaset Hattara ja Tilli.

(Huom! Valitettavasti kanat eivät toistaiseksi nähtävillä alueen lintuinfluenssatilanteen vuoksi, Ruokaviraston yleisen ohjeistuksen mukaisesti.)

Kissat

Maatilalla asustaa kaksi leikattua hiirikissaa; Paavo ja Nekku. Helpoiten pihamaalla näkee keltaisen pitkäkarvaisen Paavon. Toisinaan myös mustavalkoinen Nekku käy tervehtimässä vieraita.

Koirat

Siru on iloinen ja kiltti belgianpaimenkoiratyttö. Hiljattain Ilomäelle on saapunut myös pikkuinen tiibetinspanielin pentu Luna.

Tutustu myös

Somekanavistamme löydät lisää kuvia ja tarinoita kotieläimistämme.