Siirry sisältöön
Kotieläimet

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilamajoituksen kohokohdista. Tilalla on isäntäväen rakkaina lemmikkeinä ja samalla asiakkaiden iloksi hevosia, lampaita, pupuja, kanoja, kissoja ja koiria. Kotieläimet asustavat Ilomäen maatilan pihapiirissä ja ovat siten läsnä vieraiden lomanvietossa. Majoitustoiminnan lisäksi järjestämme satunnaisesti maatilavierailuja ryhmille, vierailut varattava aina etukäteen.

Hepat

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 17-vuotias lämminverinen hevonen, jolla on takanaan raviura.

Eino-Boo on kahdeksanvuotias pikkuinen risteytysponiruuna.

Puput

Maatilalla omassa puputalossaan asustaa kolme kääpiökania. Uteliaat ja touhukkaat Apila ja Tupuna sekä pörröinen Hilla. Puput ovat taatusti mielissään, jos tarjoat niille voikukanlehtiä.

Lampaat

Tiku ja Susu-Unikko ovat suomenlampaita, suomalaista alkuperäistä lammasrotua. Rapsutuksia ja haleja rakastavat iloiset lammastytöt hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku ja Susu ovat mestareita siinä!

Kanat

Kanalassa asustaa kanat Muffini, Limppu, Mustikka, Piippi, Suklaa ja Kuu sekä kukot Hattara, Tilli ja Torttu.

Kissat

Maatilalla asustaa kaksi leikattua hiirikissaa; Paavo ja Nekku. Helpoiten pihamaalla näkee keltaisen pitkäkarvaisen Paavon. Toisinaan myös mustavalkoinen Nekku käy tervehtimässä vieraita.

Koirat

Siru on iloinen ja kiltti belgianpaimenkoiratyttö. Ilomäelle saapui viime kesänä myös tiibetinspanielin pentu Luna.

Tutustu myös

Somekanavistamme löydät lisää kuvia ja tarinoita kotieläimistämme.