Siirry sisältöön

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilavierailun kohokohdista. Tilalla on oman väen rakkaina lemmikkeinä ja samalla kävijöiden iloksi hevonen, lampaita, pupuja, kissoja ja koira. Kotieläimet ovat päivittäin Ilomäen maatilan pihamaalla mökkivieraiden nähtävissä. Eläinten hoitamista ohjatusti järjestämme sopimuksen mukaan.

Hevonen

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 14-vuotias lämminverinen hevonen. Empulla on takanaan raviura, nykyään se toimii kuitenkin pääasiassa maatilan kaunottarena. Emppua pääsee harjaamaan ja hoitamaan, ratsastuskäytössä se ei kuitenkaan ole.

Puput

Maatilalla omassa puputalossaan asustaa kolme kääpiöluppakania. Uteliaat ja touhukkaat vuoden ikäiset Apila ja Tupuna sekä nelivuotias ujo Pomppu. 

Lampaat

Rapsutuksia ja haleja rakastavat iloiset lammastytöt Tiku ja Taku hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku ja Taku ovat mestareita siinä!

Koira

Maatilan vahtikoiran virassa toimii seitsemänvuotias saksanpaimenkoira Hotti. Hotti on tilan emännän koira ja kulkee uskollisesti tämän mukana päivän puuhissa. Vapaa-aikanaan myös Hotti on innokas agilityharrastaja.

Kissat

Maatilalla asustaa neljä leikattua hiirikissaa; Onni, Paavo, Nekku ja Ninja. Helpoiten pihamaalla näkee pienen keltaraitaisen Onnin ja grillauksesta tykkäävän pitkäkarvaisen karvismaisen Paavon. Tyttökissoista mustavalkoinen Nekku käy usein tervehtimässä vieraita, mutta savunharmaasta arasta Ninjasta vieraat näkevät yleensä vain vilauksen.