Siirry sisältöön

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilavierailun kohokohdista. Tilalla on oman väen rakkaina lemmikkeinä ja samalla kävijöiden iloksi hevosia, lampaita, pupuja ja kissoja. Kotieläimet ovat päivittäin Ilomäen maatilan pihamaalla majoittujien nähtävissä ja halutessaan myös niiden päivittäiseen hoitoon pääseee osallistumaan isäntäväen opastuksella. Majoitustoiminnan lisäksi järjestämme satunnaisesti myös ennalta varattavia maatilavierailuja ryhmille sekä eläinleirejä lapsille. Perinteistä kotieläinpihatoimintaa tilallamme ei ole

Hepat

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 14-vuotias lämminverinen hevonen, jolla on takanaan raviura. Emppu on maatilan kaunis lady, jota on kiltti hoitaa.

Jouluna-21 maatilalle on saapunut poniruuna nimeltään Eino-Boo. Eino on kuusivuotias pikkuinen risteytysponi. Kärryajelut kuuluvat Einon harrastuksiin pari kertaa viikossa. 

Ilomäellä hevostoiminta on "hyvänmielen heppailua", rentoa yhdessäoloa hevosten kanssa.

Puput

Maatilalla omassa puputalossaan asustaa kolme kääpiöluppakania. Uteliaat ja touhukkaat Apila ja Tupuna sekä ujo Pomppu. Puput ovat taatusti mielissään, jos tarjoat niille voikukanlehtiä.

Lampaat

Tiku, Taku ja Susu ovat suomenlampaita, suomalaista alkuperäistä lammasrotua. Rapsutuksia ja haleja rakastavat iloiset lammastytöt hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku ja Taku ovat mestareita siinä! Puolivuotias vielä karitsainen Susu-Unikko on liittynyt laumaan keväällä.

Kissat

Maatilalla asustaa neljä leikattua hiirikissaa; Onni, Paavo, Nekku ja Ninja. Helpoiten pihamaalla näkee pienen keltaraitaisen Onnin ja grillauksesta tykkäävän pitkäkarvaisen Paavon. Mustavalkoinen Nekku käy usein tervehtimässä vieraita, mutta savunharmaasta arasta Ninjasta vieraat näkevät yleensä vain vilauksen.