Go to content

Maatilamatkailu Ilomäki erbjuder logi och finska traditioner, vacker natur och landsbygdens lugn året om i Södra Österbotten, närmare bestämt i byn Peräseinäjoki i Seinäjoki.

Vid ett besök hos Ilomäki får du uppleva livet på landet på riktigt: känna doften av hö, klappa husdjur och ta del av vardagsbestyren. Dessa mysiga upplevelser passar hela familjen – även små barn – och ger dig möjlighet att uppleva den riktiga finska landsbygden på djupet.

Ilomäki gård har tillhört samma släkt sedan 1827. Förutom lantbruket har man de senaste åren satsat alltmer på logiverksamheten. Verksamheten inleddes 1999 och har sedermera expanderat: numera finns det sju olika egenbyggda stugor på gården med plats för 2–9 personer i varje. Kalajärvi turistcenter ligger cirka 6 kilometer bort och har ett hus för sex personer.

Värdparet på Ilomäki är en helt vanlig finsk familj som själva bor på lantgården. De är sjätte generationen på gården och består av Merja och Jarmo Ilomäki och deras dotter. Till sin hjälp har de även det tidigare värdparet Päivi och Reijo Ilomäki. Turister är välkomna till lantgården och bjuds in att följa livet på gården med alla dess vardagssysslor. Om de vill kan de även dra sig tillbaka och njuta av naturens lugn.

Mötet med djuren är en av höjdpunkterna för barnen – och även för vuxna. Gården har även en häst, ponny, lamm och kaniner som är till glädje för både husfolket och besökarna. Ilomäki erbjuder även andra avkopplande aktiviteter för familjer och grupper, som t.ex. utflykter i naturen, utomhusspel och bastubad.

För många är besöket på lantgården en upplevelse i sig. De som vill kan enkelt kombinera semestern med utflyktsmål i närheten, som nöjesparker (PowerparkDuudson Activity Park) eller Ähtäri djurpark, som förutom finska djur även har jättepandor. Ilomäkis centrala läge gör det lättare att bekanta sig närmare även med andra delar av Södra Österbotten. Efter äventyren känns det sedan hemtrevligt att åka tillbaka till gården.

Servicespråk Engelska