Tilan eläimet

Ilomäen tilan eläimet

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilavierailun kohokohdista. Tilalla on oman väen ja kävijöiden iloksi hevonen, poni, lampaita, pupuja, kissoja ja koira.

Emppu-heppa

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 12-vuotias lämminverinen hevonen. Empulla on takanaan raviura, nykyään se toimii kuitenkin pääasiassa maatilan kaunottarena. Toisinaan se kyyditsee myös polttarisankareita ja poseeraa valokuvissa seurueen kanssa.

Saimi-poni

Kiltti Saimi on lasten suosikki, rodultaan se on shetlanninponi. Saimi tykkää, kun lapset hoitavat ja harjaavat sitä, ja siitä kiitokseksi se vie usein perheen pienimpiä talutusratsastuskierroksille.

Puput

Maatilalla asustaa leijonaharjas- ja kääpiöluppakorvakaneja. Rempseän Pörri-pupun johdolla myös Pippa ja Pomppu tulevat mielellään herkuttelemaan, jos niille tarjoaa voikukanlehtiä.

Tiku ja Taku

Rapsutuksia rakastavat iloiset lammastytöt hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku ja Taku ovat mestareita siinä!

Hotti-koira

Maatilan vahtikoiran virassa toimii viisivuotias saksanpaimenkoira Hotti. Hotti on tilan emännän koira ja kulkee uskollisesti tämän mukana päivän puuhissa. Vapaa-aikanaan myös Hotti on innokas agilityharrastaja.

Kissat

Neljästä maatilan kissasta pihamaalla näkee helpoiten pienen keltaraitaisen Onnin. Grillausseuraan saattaa pyrkiä liittymään iso pitkäkarvainen karvismainen Paavo. Tyttökissoista musta valkotassuinen Nekku käy usein tervehtimässä vieraita, mutta savunharmaan Ninjan näkee tavallisesti vain kurkistavan hallin alta.

Maatilamatkailu Ilomäen Paavo-kissa

Maatilamatkailu Ilomäki