Eläimet | Mökkeilyä ja maatilaelämyksiä | Seinäjoki

Tilan eläimet

Ilomäen tilan eläimet

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilavierailun kohokohdista. Tilalla on oman väen ja kävijöiden iloksi hevonen, poni, lampaita, pupuja, kissoja ja koira.

Emppu-heppa

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 13-vuotias lämminverinen hevonen. Empulla on takanaan raviura, nykyään se toimii kuitenkin pääasiassa maatilan kaunottarena.

Saimi-poni

Kiltti Saimi on lasten suosikki, rodultaan se on shetlanninponi. Saimi tykkää, kun lapset hoitavat ja harjaavat sitä, ja siitä kiitokseksi se vie usein perheen pienimpiä talutusratsastuskierroksille.

Pupun-hoitoa-Maatilamatkailu-Ilomäellä

Puput

Maatilalla omassa puputalossaan asustaa neljä kania. Rempseä Pörri ja ujo Pomppu, sekä touhukkaat kevään 2020 pupunpoikaset Apila ja Tupuna. Puput tulevat mielellään herkuttelemaan, jos pupuille tarjoaa voikukanlehtiä.

Tiku ja Taku

Rapsutuksia rakastavat iloiset lammastytöt hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku ja Taku ovat mestareita siinä!

Hotti-koira

Maatilan vahtikoiran virassa toimii viisivuotias saksanpaimenkoira Hotti. Hotti on tilan emännän koira ja kulkee uskollisesti tämän mukana päivän puuhissa. Vapaa-aikanaan myös Hotti on innokas agilityharrastaja.

Kissat

Neljästä maatilan kissasta pihamaalla näkee helpoiten pienen keltaraitaisen Onnin. Grillausseuraan saattaa pyrkiä liittymään iso pitkäkarvainen karvismainen Paavo. Tyttökissoista mustavalkoinen Nekku käy usein tervehtimässä vieraita, toisin kuin savunharmaa Ninja, josta näkee tavallisesti vain vilauksen.

Maatilamatkailu Ilomäen Paavo-kissa

Maatilamatkailu Ilomäki