Eläimet | Mökkeilyä ja maatilaelämyksiä | Seinäjoki

Tilan eläimet

Ilomäen tilan eläimet

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilavierailun kohokohdista. Tilalla on oman väen ja kävijöiden iloksi hevonen, poni, lampaita, pupuja, kissoja ja koira. Kotieläimet ovat päivittäin maatilan pihamaalla asiakkaiden nähtävissä.

Emppu-heppa

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 13-vuotias lämminverinen hevonen. Empulla on takanaan raviura, nykyään se toimii kuitenkin maatilan kaunottarena (ei ratsukäytössä).

Saimi-poni

Kiltti Saimi on lasten suosikki, rodultaan se on shetlanninponi. Saimi tykkää, kun lapset hoitavat ja harjaavat sitä, ja siitä kiitokseksi se vie usein perheen pienimpiä talutusratsastuskierroksille.

Pupun-hoitoa-Maatilamatkailu-Ilomäellä

Puput

Maatilalla isossa puputalossaan asustaa neljä kania. Rempseä Pörri ja ujo Pomppu, sekä touhukkaat kevään 2020 pupunpoikaset Apila ja Tupuna. Isäntäväen paikallaollessa puputalon sisälle pääsee syöttämään ja silittelemään pupuja.

Tiku ja Taku

Rapsutuksia ja haleja rakastavat iloiset lammastytöt hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku ja Taku ovat mestareita siinä!

Hotti-koira

Maatilan vahtikoiran virassa toimii kuusivuotias saksanpaimenkoira Hotti. Hotti on tilan emännän koira ja kulkee uskollisesti tämän mukana päivän puuhissa. Vapaa-aikanaan myös Hotti on innokas agilityharrastaja.

Kissat

Maatilalla asustaa neljä leikattua hiirikissaa; Onni, Paavo, Nekku ja Ninja. Helpoiten pihamaalla näkee pienen keltaraitaisen Onnin ja grillauksesta tykkäävän pitkäkarvaisen karvismaisen Paavon. Tyttökissoista mustavalkoinen Nekku käy usein tervehtimässä vieraita, mutta savunharmaasta arasta Niljasta vieraat näkevät yleensä vain vilauksen.

Maatilamatkailu Ilomäen Paavo-kissa

Maatilamatkailu Ilomäki