Panda Visit | Mökkeilyä ja maatilaelämyksiä | Seinäjoki


Panda Visit -lomatestaajien päiväkirja 

Panda Visit -perhelomatestaajien päiväkirja 6/2018

#maatilamatkailuilomaki #ähtärizoo #pandavisit

Perjantaina saavuimme Ilomäen tilalle n. klo 17.00 aikoihin ja Merja oli meitä siellä vastassa. Otimme lomasta kaiken irti ja varasimme Ilomäen tilalta myös kylpytynnyrin koko viikonlopuksi. Onnenkivi Hirsimökki oli siisti ja erittäin toimiva lapsiperheille, lapset nukkui ylhäällä, jossa oli oma vessa! Ja vanhemmat alhaalla, omassa rauhassa. Mökkimme takana oli myös paljon aktiviteetteja lapsille sekä lapsenmielisille. Merja tuli myöhemmin illasta esittelemään heidän lampaitansa, joita sai koko viikonlopun rapsutella ja harjailla ihan vapaasti. Lampaat olivat Tiku ja Taku ja pientä lammasagilityä saimme myös nähdä ja kokeilla. Tilalla oli myös kaneja, joita sai myöskin syötellä. Loppuilta lapsilla menikin kylpytynnyrissä leikkiessä.

Ähtärizoon panda, majoitus, Maatilamatkailu Ilomäki, Seinäjoki

Hyvin nukutun yön jälkeen lähdimme lauantaiaamuna ajoissa jo ajelemaan Ähtäriin. Päivä oli onneksi lämmin ja vaikka luulimme olevamme ensimmäisiä parkkipaikat ihan eläintarhan edessä olivatkin jo ihan täynnä! Lippuja ei tarvinnut jonottaa vain pääsimme suoraan tiskille ja meitä palveli iloinen ja hymyilevä nainen. Kertoi lippujen sisällöstä, missä pandat ja mistä pääsee reitille. Lähdimme ensimmäisenä kiertämään reitin. Olemme käyneet neljän vuoden ajan joka toukokuu perinteisesti Ähtärissä kiertämässä eläintarhan reitin, kun kiireisinä yrittäjinä meillä on yhteinen aika kortilla. Meidän mielestä Ähtärin eläinpuisto on oiva paikka viettää yhteistä aikaa perheenä. Reitti ei ole liian pitkä 4-vuotiaalle käveltäväksi ja nähtävää riittää jokakulman takana niin matkakin menee todella huomaamatta. Yllätyksemme reitti olikin muuttunut päinvastaiseksi! Näinpäin reittiä oli todella mukava kävellä, eikä mäkiä ollut niin paljon! Meidän lapsille eläintarhan kohokohdat olivat lumileopardi (harmiksi nukkui), karhut ja tietysti pandat! Meillä oli omat eväät mukana ja kaikenkaikkiaan aikaa meillä taisi Ähtärissä kulua n.3 tuntia. Ähtärin jälkeen suunnistimme Kalajärvelle pitsalle, oli tullut sen verran käveltyä ja ulkoiltua, että oli jo nälkä! Iltapäivästä kun saavuimme mökille oli Merja käynyt lämmittämässä meille kylpytynnyrin valmiiksi ja siinä se ilta menikin pelaillessa erilaisia pelejä mm. mölkkyä ja kylpytynnyrissä kelluen.

Sunnuntaina meillä olikin luvassa traktoriajelua ja hevosenhoitoa. Pikkupoika pääsi lähemmin tutustumaan esim. kaivinkoneeseen ja traktoriin. Sai käydä istuskelemassa ja päästiin koko perhe myös traktorin perään lavalle istumaan ja ajelemaan. Kierrettiin Ilomäen tilan tie ja meille esiteltiin heidän muita mökkejä ja laavupaikka. Lapset saivat myös harjata ja ratsastaa pikkuponilla nimeltä Saimi. Meille olisi näytetty vaikka mitä muuta, mutta meidän oli valitettavasti jo lähdettävä takaisin Seinäjoelle ikuisten työkiireiden vuoksi.

Loma meidän perheelle oli loistava, tarvittu ja täydellinen. Ulkoilua, yhdessä olemista ja pientä aktivitettia koko ajan. Meidän perhe viihtyy kun on tekemistä, mutta toisaalta kun saa olla rauhassa perheen kesken. Merja oli ystävällisesti lämmittänyt kylpytynnyrin joka käänteessä ja vaikka maatilalla paljon tehtävää onkin, mökki oli sen verran sivussa ettei mikään häirinnyt. Mökki oli ehkä se paras. Yleensä vuokramökit ovat pieniä ja ahtaita ja huonosti suunniteltuja. Tässä oli tilaa ja yläkerta oli lasten mieliin kun saivat olla ”rauhassa” siellä ja heillä oli oma vessa! Ähtäriin tullaan varmasti taas ensi vuonna! Lomasta ei kukaan osannut sanoa mitään negatiivista. Lapset moittivat ainoastaan kun äidillä ja isällä oli taas kiire töihin!

Kiitos kaikille mukavasta lomasta!!

Terveisin,
Anne-Mari, Milja, Teuvo ja Tero

Maatilamatkailu Ilomäki