Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilavierailun kohokohdista. Tilalla on oman väen ja kävijöiden iloksi hevonen, poni, lampaita, pupuja, kissoja ja koira. Kotieläimet ovat päivittäin Ilomäen maatilan pihamaalla mökkivieraiden nähtävissä. Eläinten hoitamista ohjatusti järjestämme sopimuksen mukaan.

Hevonen

My Emilie eli tuttujen kesken ”Emppu” on 13-vuotias lämminverinen hevonen. Empulla on takanaan raviura, nykyään se toimii kuitenkin pääasiassa maatilan kaunottarena.

Poni

Kiltti kultainen Saimi-poni on lasten suosikki, rodultaan se on shetlanninponi. Saimi tykkää, kun sitä hoidetaan, harjataan ja vaikka tehdään lettejä sen tuuheaan harjaan.

Puput

Maatilalla omassa puputalossaan asustaa neljä kania. Rempseä Pörri ja ujo Pomppu, sekä touhukkaat kevään 2020 pupunpoikaset Apila ja Tupuna. Isäntäväen paikallaollessa puputalon sisälle pääsee syöttämään ja silittelemään pupuja.

Lampaat

Rapsutuksia ja haleja rakastavat iloiset lammastytöt Tiku ja Taku hurmaavat tavallisesti jokaisen vauvasta vaariin. Oletko kuullut koskaan lammasagilitysta? Tiku ja Taku ovat mestareita siinä!

Koira

Maatilan vahtikoiran virassa toimii kuusivuotias saksanpaimenkoira Hotti. Hotti on tilan emännän koira ja kulkee uskollisesti tämän mukana päivän puuhissa. Vapaa-aikanaan myös Hotti on innokas agilityharrastaja.

Kissat

Maatilalla asustaa neljä leikattua hiirikissaa; Onni, Paavo, Nekku ja Ninja. Helpoiten pihamaalla näkee pienen keltaraitaisen Onnin ja grillauksesta tykkäävän pitkäkarvaisen karvismaisen Paavon. Tyttökissoista mustavalkoinen Nekku käy usein tervehtimässä vieraita, mutta savunharmaasta arasta Ninjasta vieraat näkevät yleensä vain vilauksen.